%100 SİLİKON (LSR) !!!
Silikon kalıpların diğer klasik kalıplardan farkı
nedir?
Metal kalıplar normal şartlarda kullanılsa bile kullanımlardan doğan
deformasyonlar sonucu, kısa bir süre sonra yapışma ve sağlıklı olma özelliğini
yitirir. Silikon kek kalıpları ise kullanma prospektüsüne uyulduğu sürece
yıllarca kullanılabilir. Plastik kaplar sıcağa dayanıklı değildir. Fırında
kullanılmamalarının dışında içine konulan sıcak yiyeceklerle bile etkileşime
geçerek insan sağlığına zararlı hale gelirler. Cam kaplar aslında en güvenilir,
en sağlıklı kaplardır fakat onlarında kırılma, çatlama riski ve yüzeyine dokunan
malzemelere yapışma özelliği vardır.Silikon kaplar kanserojen madde içermiyor
%100 sıvı silikon (LSR), ürüne kesinlikle tat ve koku geçirmez. Ve yine % 100 silikon kaplar kanserojen madde içermez. İçerisinde insan sağlığı için zararlı maddeler yoktur. Esnek ve pratiktir. Çatlamaz, kırılmaz yıllar boyu kullanılabilir. Kendi yüzeyine dokunan malzemelere yapışmaz bu yüzden kullanırken yağa ihtiyaç duyulmaz bu da gereksiz kalori almamamızı sağlar. Pişen kekin kalıptan çıkması teflon kalıplara göre bile daha kolaydır. Isıyı hızlı ve dengeli yayar. Kolay temizlenir, deterjan gerektirmez. -25 ile +220 C arasında fırın, mikrodalga fırın, buzdolabı ve derin dondurucuda kullanılabilir.
Alırken neye dikkat edilmeli?Diğer kaplara göre daha avantajlı gözüken silikon kaplar yaklaşık 10 yıldır üretilmekte ve bu konuda aslında çok fazla çalışmaya erişilememekte. Silikon pişirme kalıpları çok basit gibi görünmesine rağmen üretimi oldukça zor ve yatırım maliyetleri yüksek. Bu kapları alırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında, % 100 silikon kaplar kullanmak ve kapların içerisine plastik katılmadığından emin olmak, kapların Tarım Bakanlığı izni ile üretilmiş olup, Sağlık Bakanlığı Hıfzısıhha Enstitüsü ve uluslar arası akredite laboratuardaki analizler yönünden Avrupa standartlarına uygunluğu belgelenmiş olmalıdır. Ve kesinlikle merdiven altı, ucuz ürünler kullanılmamalı, bilindik markalar tercih edilmelidir.
Uzun vadede sağlığa etkileri henüz bilinmiyor
Silikon mutfak kapları daha çok son zamanlarda yaygınlaştığı ve aslında çok kısa zamandır kullanımda olduğu için ileri ki yıllarda insan sağlığında nasıl etkilerinin olacağı bilinmiyor. Ulaşabildiğimiz çok fazla AR-GE çalışması olmadığı için de tedbirli kullanılmalı ve eğer kullanacaksak bile bu alanda kendini ispatlamış markaları tercih etmeliyiz.
Bir diğer yazı;Nasıl Kullanılır?
• İlk kullanımdan önce sıcak su ile yıkayınız.
• Uygulama yapmadan önce katı yağ ile hafifçe yağlayınız.
• Kalıplarla uygulama yaptıktan sonra doğal yapışmaz özelliğini korumak için kaynayan suya yaklaşık olarak 10 dk. süreyle daldırın. Bu işlem silikonun gözeneklerini açar ve emilen yağı temizler. Soft Bowl silikon serisi sıcak sabunlu su ve sünger ile elde yıkanabileceği gibi bulaşık makinesi ile de temizlenebilir.
• Yağ seviyesi düşük olan karışımlarda yapışmazlık özelliğinin arttırılması için ince bir tabaka yağ (katı yağ önerilir) veya kakao tozu veya un uygulamanızı öneririz.
• Kuvvetli deterjan, aşındırıcı sünger kullanarak veya bulaşık makinesinde temizlediyseniz, karışımın yapışmasını önlemek için bir sonraki kullanımınızdan önce kalıbı sıcak su ile yıkayarak gözenekleri açmanız, kuruladıktan sonra ince bir tabaka yağ sürmeniz gereklidir.
• Kalıbın içindekileri kesmek için kesici ve delici alet kullanmayın.
• Kalıbı, ısı kaynaklarına doğrudan koymayın. (çıplak alev, ızgara, elektrikli soba, vb)
• Boşken ısıtmayın.
• Kullanım, öneriler ve bakım talimatlarını mutlak uygulayın.
• Uygulama yapmadan önce katı yağ ile hafifçe yağlayınız.
• Kalıplarla uygulama yaptıktan sonra doğal yapışmaz özelliğini korumak için kaynayan suya yaklaşık olarak 10 dk. süreyle daldırın. Bu işlem silikonun gözeneklerini açar ve emilen yağı temizler. Soft Bowl silikon serisi sıcak sabunlu su ve sünger ile elde yıkanabileceği gibi bulaşık makinesi ile de temizlenebilir.
• Yağ seviyesi düşük olan karışımlarda yapışmazlık özelliğinin arttırılması için ince bir tabaka yağ (katı yağ önerilir) veya kakao tozu veya un uygulamanızı öneririz.
• Kuvvetli deterjan, aşındırıcı sünger kullanarak veya bulaşık makinesinde temizlediyseniz, karışımın yapışmasını önlemek için bir sonraki kullanımınızdan önce kalıbı sıcak su ile yıkayarak gözenekleri açmanız, kuruladıktan sonra ince bir tabaka yağ sürmeniz gereklidir.
• Kalıbın içindekileri kesmek için kesici ve delici alet kullanmayın.
• Kalıbı, ısı kaynaklarına doğrudan koymayın. (çıplak alev, ızgara, elektrikli soba, vb)
• Boşken ısıtmayın.
• Kullanım, öneriler ve bakım talimatlarını mutlak uygulayın.
Soft Bowl Silikon Pişirme Dondurma Saklama Kalıpları camın da hammaddesi olan silis kumunun ileri teknoloji ile sıvıştırılması sonucunda elde edilen son derece sağlıklı bir hammaddeye sahiptir.
Ürünlerimizin hazırlamasında LSR (sıvı silikon) kullanılmaktadır. Mamul haline getirilirken hiçbir katkı maddesi kullanılmamakla beraber son derece sağlıklıdır. Bilindiği üzere sıvı silikon birçok alanda (tıbbi ürünler, emzik, estetik cerrahi vb.) dünya çapında yaygın olarak güvenle kullanılmaktadır (lütfen sertifikalarımızı inceleyiniz).
Soft Bowl silikon serisini -25°C ve +220°C arasında fırın, mikrodalga fırın, buzdolabı ve derin dondurucuda güvenle kullanabilirsiniz. Soft Bowl silikon serisi ile yağ kullanmadan ekmek, kek, çörek, turta pişirebileceğiniz gibi sütlü tatlılar ve şekerlemeler de hazırlayabilirsiniz
Soft Bowl Pratik Silikon Pişirme Dondurma Saklama Kalıpları
• Son derece sağlıklıdır. Kesinlikle kanserojen madde içermez.
• -25 dereceden +220 dereceye kadar olan ısı aralıklarına dayanıklı olup fırın, mikrodalga fırın, derin
dondurucuda yıllarca hiçbir deformasyona uğramaz.
• Kullanılırken yağa ihtiyaç duyulmaz veya çok az yağ sürerek defalarca kullanabilirsiniz.
• Esnek ve pratiktir. Kalıplarda yapılan ürünleri kalıptan formunu bozmadan kolayca çıkarabilirsiniz.
• Soft Bowl ısıyı çabuk üzerine aldığı için son derece homojen bir ısı dağılım sağlar. Bu sebeple ürünün her tarafı eşit şekilde pişer.
• Soft Bowl tatsız ve kokusuz olduğu için hazırlanan ürüne ne koku ne de tat geçer.
Esnek ve yapışmayan yüzeyi sayesinde yağa ihtiyaç duymadan uygulamalarınızı kolayca pişirebilir ve kalıptan rahatça çıkarabilirsiniz. Bundan başka geleneksel kalıpların pişirdiğiniz ürünlerin lezzetini etkileyen koku problemi tamamen ortadan kalkıyor. Soft Bowl ile yaptığınız uygulamaların lezzetini unutmayacaksınız. Ayrıca değişik çeşitteki kalıplarımızı kullanarak güzel görünüşlü uygulamalar yapabilirsiniz. Kullanım rahatlığı, işlevselliği ve sağlıklı pişirme özellikleriyle Plas İş tarafından Türkiye’de ilk kez üretilen Soft Bowl silikon pişirme dondurma saklama kalıpları hanımların mutfakta vazgeçilmez yardımcısı olacaktır.
Fırın ve Mikrodalga Fırın Kullanımı
• Fırınınızı 15 dakika kadar önceden tarifinizde verilen dereceye ayarlayıp ısıtınız.
(Örneğin 180°C )
• Fırın tepsisini çıkarın ve kalıbı fırın tepsisi üzerine yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıba dökünüz.
• Kalıbınızı tepsi ile fırına verip tarifte belirtilen sürelere uyarak pişiriniz. (Kamelya için örnek: karışımınızı yaklaşık 20dk. süreyle 180°C’de pişirip, üstünün kızardığını gördükten sonra ısıyı 150°C’ye alıp yaklaşık 20 dk. daha pişirin).
NOT: Kamelya modelinin fırın teli üzerinde kullanması daha iyi sonuç verecektir.
• Süre sonunda tepsiyi fırından alın ve 15 dk. kadar oda sıcaklığında bekletiniz.
• Pişirdiğiniz kekinizi kalıptan çıkarıp servise hazırlayınız.
Mikro dalga fırında normal fırınlarda pişirmede olduğu gibi kalıbı doğrudan tablanın üzerine yerleştirip doldurun.
Buzdolabı ve Derin Dondurucu Kullanımı
• Karışımınızı kalıba dökün.
• Kalıbı buzdolabına veya dondurucuya yerleştirin. Kalıp -25°C dereceye kadar dayanıklıdır.
• Donma veya sertleşmeden sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin şimdi kolayca kalıptan çıkarabilirsiniz.
• Kalıp, dondurucudan alınıp doğrudan fırın veya mikrodalgaya yerleştirilebilir.
Ürünlerimizin hazırlamasında LSR (sıvı silikon) kullanılmaktadır. Mamul haline getirilirken hiçbir katkı maddesi kullanılmamakla beraber son derece sağlıklıdır. Bilindiği üzere sıvı silikon birçok alanda (tıbbi ürünler, emzik, estetik cerrahi vb.) dünya çapında yaygın olarak güvenle kullanılmaktadır (lütfen sertifikalarımızı inceleyiniz).
Soft Bowl silikon serisini -25°C ve +220°C arasında fırın, mikrodalga fırın, buzdolabı ve derin dondurucuda güvenle kullanabilirsiniz. Soft Bowl silikon serisi ile yağ kullanmadan ekmek, kek, çörek, turta pişirebileceğiniz gibi sütlü tatlılar ve şekerlemeler de hazırlayabilirsiniz
Soft Bowl Pratik Silikon Pişirme Dondurma Saklama Kalıpları
• Son derece sağlıklıdır. Kesinlikle kanserojen madde içermez.
• -25 dereceden +220 dereceye kadar olan ısı aralıklarına dayanıklı olup fırın, mikrodalga fırın, derin
dondurucuda yıllarca hiçbir deformasyona uğramaz.
• Kullanılırken yağa ihtiyaç duyulmaz veya çok az yağ sürerek defalarca kullanabilirsiniz.
• Esnek ve pratiktir. Kalıplarda yapılan ürünleri kalıptan formunu bozmadan kolayca çıkarabilirsiniz.
• Soft Bowl ısıyı çabuk üzerine aldığı için son derece homojen bir ısı dağılım sağlar. Bu sebeple ürünün her tarafı eşit şekilde pişer.
• Soft Bowl tatsız ve kokusuz olduğu için hazırlanan ürüne ne koku ne de tat geçer.
Esnek ve yapışmayan yüzeyi sayesinde yağa ihtiyaç duymadan uygulamalarınızı kolayca pişirebilir ve kalıptan rahatça çıkarabilirsiniz. Bundan başka geleneksel kalıpların pişirdiğiniz ürünlerin lezzetini etkileyen koku problemi tamamen ortadan kalkıyor. Soft Bowl ile yaptığınız uygulamaların lezzetini unutmayacaksınız. Ayrıca değişik çeşitteki kalıplarımızı kullanarak güzel görünüşlü uygulamalar yapabilirsiniz. Kullanım rahatlığı, işlevselliği ve sağlıklı pişirme özellikleriyle Plas İş tarafından Türkiye’de ilk kez üretilen Soft Bowl silikon pişirme dondurma saklama kalıpları hanımların mutfakta vazgeçilmez yardımcısı olacaktır.
Fırın ve Mikrodalga Fırın Kullanımı
• Fırınınızı 15 dakika kadar önceden tarifinizde verilen dereceye ayarlayıp ısıtınız.
(Örneğin 180°C )
• Fırın tepsisini çıkarın ve kalıbı fırın tepsisi üzerine yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıba dökünüz.
• Kalıbınızı tepsi ile fırına verip tarifte belirtilen sürelere uyarak pişiriniz. (Kamelya için örnek: karışımınızı yaklaşık 20dk. süreyle 180°C’de pişirip, üstünün kızardığını gördükten sonra ısıyı 150°C’ye alıp yaklaşık 20 dk. daha pişirin).
NOT: Kamelya modelinin fırın teli üzerinde kullanması daha iyi sonuç verecektir.
• Süre sonunda tepsiyi fırından alın ve 15 dk. kadar oda sıcaklığında bekletiniz.
• Pişirdiğiniz kekinizi kalıptan çıkarıp servise hazırlayınız.
Mikro dalga fırında normal fırınlarda pişirmede olduğu gibi kalıbı doğrudan tablanın üzerine yerleştirip doldurun.
Buzdolabı ve Derin Dondurucu Kullanımı
• Karışımınızı kalıba dökün.
• Kalıbı buzdolabına veya dondurucuya yerleştirin. Kalıp -25°C dereceye kadar dayanıklıdır.
• Donma veya sertleşmeden sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin şimdi kolayca kalıptan çıkarabilirsiniz.
• Kalıp, dondurucudan alınıp doğrudan fırın veya mikrodalgaya yerleştirilebilir.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder